Det kreative fellesskapet

På SETT-dagene presenterte opphavsmenn og utgivere sine tilbud til skolene sammen med Kopinor. Her viser vi høydepunktene.

Kopinor utgjøres av 22 organisasjoner innenfor litteratur, billedkunst, musikk og medier. Samlet er vi en stor del av det kreative feltet i Norge. Gjennom våre kopieringsavtaler har skolene tilgang til en stor mengde verdifullt innhold, samtidig som skapere og utgivere får betalt for bruken.

På SETT-dagene på Lillestrøm 28. og 29. november 2017 presenterte vi, sammen med flere av medlemsorganisasjonene, nye tilbud til skolene:

Dramatikk til skolene

I Dramatikerforbundets manusbank kan skolene finne verk av over 400 norske samtidsdramatikere. Petter S. Rosenlund fortalte også om arbeidet med TV-serien Kampen om tungtvannet.

Journalistiske spilleregler og medier i endring

Medielabben er en praktisk læringsressurs for elever som vil lære om journalistikk og spillereglene som gjelder for redigerte medier. Medielabben ble presentert av Silje Thalberg.

Norsk Forfattersentrum og Tove Nilsen

Tove Nilsens litterære stemme er en av de mest markante i vår samtid. Hun fortalte fra sitt forfatterskap. mens Ingvild Herzog fortalte om Norsk Forfattersentrums arbeid og hvordan lærere kan bestille et forfatterbesøk til skolen.

Lag en bok på direkten

Hos Elevforlaget kan skoleklassene lage og gi ut sin egen bok. Kjetil Nordengen viste den digitale arbeidsplattformen der elevene får jobbe med skriving, bildebruk, opphavsrett og publisering.

Låtskriver og komponist

Kate Havnevik er låtskriver og komponist med ti originallåter i Grey's anatomy. Hun fortalte om arbeidet i et stadig skiftende marked, mens Eldar Skjørten presenterte Veslefrikk, en nasjonal satsing for å komponere med barn.

Årets fabelaktige formidler

Kopinors pris for fabelaktig formidling ble delt ut, og prisvinneren, Terese Germeten Solbakken fra Ullern videregående skole holdt foredrag.