Fra pop til filmmusikk

Kate Havnevik er låtskriver og komponist med ti originallåter i Grey's anatomy. Vi møtte henne på SETT-dagene og lærte også mer om den nasjonale satsingen Veslefrikk!

Møte med Kate Havnevik på SETT-dagene!
Møte med Kate Havnevik på SETT-dagene! Victoria Dawe

Kate Havnevik er ganske ukjent i Norge, men har lang fartstid som låtskriver og komponist. Hun har komponert 10 original-låter i den amerikanske tv-serien Grey's Anatomy, samarbeidet med Røyksopp og vært filmkomponist i Mormor og de åtte ungene  (2013).

Kate har funnet mange veier innen musikken og på samme måte har hun mange måter å skape musikken sin på. Hun jobber med komposisjon både elektronisk og akustisk, synth og trommemaskin såvel som fullt orkester. Hun har turnert med sin egen musikk både i USA og Asia, Tyskland og UK.  Kate har utviklet en fanbase som hun har direkte kontakt med og har også gjennomført flere crowdfunding-kampanjer for å finansiere plateutgivelser.

28. og 29. november 2016 deltok hun til Kopinors stand på SETT-dagene. Vi fikk en presentasjon av livet som komponist /låtskriver i et stadig skiftende marked, og om veien fra pop-låtskriver og artist til Grey's Anatomy og inn i filmmusikken.

Veslefrikk - nasjonal satsing på komponering med barn og unge

Veslefrikkmetoden gir en enkel inngang til å skape musikk, både alene og i grupper, og ledsages av gratis materiell på www.musikkfaget.no. De som vil kan sende inn musikken til Veslefrikkprisen, og alle deltakere får faglige tilbakemeldinger fra komponister. Blant de innsendte bidragene kåres det seks finalister, og en gruppe inviteres til en «drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret» i Oslo. Der spiller de musikken sin på en konsert i samspill med fullt symfoniorkester!

På Kopinors stand under SETT-dagene fikk vi vite mer om hvordan din skole kan oppleve et løft innen musikkundervisning og komponering.

Veslefrikkmetoden 16_9.png

Det kreative fellesskapet – Kopinor på SETT-dagene

Kopinor utgjøres av 22 organisasjoner innenfor litteratur, billedkunst, musikk og medier. Samlet er vi en stor del av det kreative feltet i Norge. Gjennom våre kopieringsavtaler har skolene tilgang til en stor mengde verdifullt innhold, samtidig som skapere og utgivere får betalt for bruken.

Vi har som mål å være en ressurs i lærernes viktige formidlingsarbeid. På arenaer der lærere møtes vil vi presentere flere nye tilbud til skolene.