Landets beste digitale elevavis

Vinneren av Årets digitale elevavis 2015 er Aursmoen skole fra Aurskog-Høland. Det er tredje året Avis i skolen (Mediebedriftenes Landsforening) og Moava arrangerer konkurranse for ungdomsskolene som arbeider med digital elevavis i valgfaget Medier og informasjon.

Elevene i medier og kommunikasjon sammen med lærer Arvin Grepperud, rektor Grazyna Saxegaard og skolekonsulent i Avis i skolen Sigurd Sæthre.
Elevene i medier og kommunikasjon sammen med lærer Arvin Grepperud, rektor Grazyna Saxegaard og skolekonsulent i Avis i skolen Sigurd Sæthre. Bjørn Ivar Bergerud, Indre Akershus Blad

Prisen ble delt ut på skolen av nyhetsleder Bjørn Ivar Bergerud i Indre Akershus Blad og Sigurd Sæthre fra Avis i skolen. I følge juryen har konkurransen hatt en nivåheving i år, noe som gjenspeiler en generasjon som behersker det digitale formatet.  Når dette kobles sammen med god læring om journalistisk metode og spilleregler, fremkommer journalistiske produkter som noen og enhver kan glede seg over.

155 digitale elevaviser

Det er Avis i Skolen og Moava som står bak konkurransen - og alle ungdomsskoler som tilbyr valgfaget Medier og informasjon for ungdomstrinnet er invitert med. 155 ungdomsskoleklasser har jobbet med digitale publiseringsverktøy og nettavis dette skoleåret. Avis i skolen stiller med lærebøker til lærere, elevhefter med oppgaver og sponser digitale publiseringsverktøy som leveres av ikt-selskapet Moava.

Juryen har bestått av grafikkjournalist i Adresseavisen Marit Bardal, redaktør Gard Lehne Borch Michalsen i Medier24.com, konsulent Mikal Vassbotn fra Moava og prosjektleder Veslemøy Rysstad i Mediebedriftenes Landsforening. Dette sier juryen om Aursmoen skoles elevavis:

God stoffmiks, fint oppsett og stilsikker fremføring. Pluss for grafikk og egne videoer. Bravo.

Vinnerskolen mottok digitalkamera og diplom

Hederlig omtale

 • Lensvik skole elevavis
  Scorer på ungdommelig friskhet og variert innhold. Pluss for multimedialt innhold.
 • Ruseløkka skole elevavis
  Fremstår relevant for målgruppa, fint oppsett og pluss for illustrasjoner og kildehenvisninger.
 • Ellingsrud skole elevavis
  Variert innhold, fint oppsett og stor journalistisk produksjon bidrar til å gjøre nettsiden aktuell.
 • Flisa Avisa (Åsnes ungdomsskole)
  Bra stoffmiks og fin presentasjon. Pluss for egenprodusert multimedialt innhold.

Her er årets elevavis – Aursmoen skole elevavis