Li skole lager landets beste digitale elevavis

Vinneren av Årets digitale elevavis 2016 er Li skole fra Nittedal i Akershus. I år er det fjerde gang denne konkurransen arrangeres.

– Her er det tydelig at elevene har mye på hjertet og at de utnytter valgfaget til det fulle, skriver juryen om Li skoles elevavis.
– Her er det tydelig at elevene har mye på hjertet og at de utnytter valgfaget til det fulle, skriver juryen om Li skoles elevavis. Varingen / Tobias Eidsaa Børresen

På Li skole er både 8. 9. og 10. trinn involvert i skolens nettavis. Det er Avis i skolen (Mediebedriftenes Landsforening) og Moava som arrangerer konkurranse for ungdomsskolene som arbeider med nettavis i valgfaget Medier og informasjon. Prisen ble delt ut på skolen 10. juni av redaksjonssjef Tor Hjelset  i Varingen og Sigurd Sæthre fra Avis i skolen.

I følge juryen gjenspeiler konkurransen en generasjon som behersker det digitale formatet.  -Når dette kobles sammen med god læring om journalistisk metode og spilleregler, fremkommer journalistiske produkter som noen og enhver kan glede seg over, sier juryleder Veslemøy Rysstad.

158 digitale elevaviser

Det er Avis i Skolen og Moava som står bak konkurransen - og alle ungdomsskoler som tilbyr valgfaget Medier og informasjon for ungdomstrinnet er invitert med. 158 ungdomsskoleklasser har jobbet med digitale publiseringsverktøy og nettavis dette skoleåret. Avis i skolen stiller med lærebøker til lærere, elevhefter med oppgaver og finansierer digitale publiseringsverktøy som leveres av ikt-selskapet MOAVA.

Juryen har bestått av nettjournalist og koordinator for ungdomsredaksjonen «Under 20» i Smaalenenes Avis, Per-Øyvind Nordberg, Mikal Vassbotn, kommunikasjonsrådgiver i Moava og prosjektleder Veslemøy Rysstad fra Mediebedriftenes Landsforening. Dette sier juryen om vinneren Li skole elevavis:

Oversiktlig nettside med god design og bra billedbruk. Mange og relevante saker. Kreative og velredigerte videoer. Her er det er tydelig at elevene har mye på hjertet og at de utnytter valgfaget til det fulle.

Juryen utdeler dessuten hederlig omtale til

  • Grytnes ungdomsskole for gusknettavisa.no: «Variert innhold, fint oppsett og stor journalistisk produksjon som bidrar til å gjøre nettsiden aktuell. Bravo!» Grytnes skole er nye på premielista, men figurerer i det absolutte toppsjiktet.
  • Lensvik skoles elevavis: «Enkelt og fint oppsett. Stor grad av elevinvolvering gjør dette til en relevant nettavis for skolens elever».
  • Ruseløkka skole elevavis: «"Varierte saker med ungdommelig friskhet og ryddig layout. Pluss for multimedialt innhold».

 Vinneren mottar digitalkamera og diplom.

Ta en titt på årets elevavis