Møt Tove Nilsen!

Gjennom Norsk Forfattersentrum skapes kontakt mellom forfattere av skjønnlitteratur og sakprosa og publikum. Skolene er en viktig målgruppe, og gjennom Norsk forfattersentrum kan du møte forfatteren Tove Nilsen.

Tove Nilsen er blant forfatterne i Norsk forfattersentrum
Tove Nilsen er blant forfatterne i Norsk forfattersentrum Steinar Buholm

Tove Nilsens litterære stemme er en av de mest markante i vår samtid. Hennes forfatterskap strekker seg fra debutboken Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken i 1976 til Konge i snø i 2014. Nilsen var nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen Øyets sult i 1993.

Ved å kontakte Norsk forfattersentrum kan skolene få besøk av Tove Nilsen som forteller fra sitt forfatterskap. Om å skrive og om å være forfatter. Om å skrive om det nære og det viktige, og om å formidle seg selv og sin litteratur.

Norsk forfattersentrum

  • Medlemsorganisasjon for forfattere, med ca. 1400 medlemmer i hele landet
  • Etablert i 1968
  • Formidler forfattere til opplesinger, bokbad, foredrag, skrivekurs, skolebesøk m.m.
  • Viktige oppdragsgivere er bibliotek, skoler, offentlige institusjoner, bokbransjen, organisasjoner og næringslivet
  • På nett: www.forfattersentrum.no
Forfatterkatalogen.JPG

Det kreative fellesskapet 

Kopinor utgjøres av 22 organisasjoner innenfor litteratur, billedkunst, musikk og medier. Samlet er vi en stor del av det kreative feltet i Norge. Gjennom våre kopieringsavtaler har skolene tilgang til en stor mengde verdifullt innhold, samtidig som skapere og utgivere får betalt for bruken.

Vi har som mål å være en ressurs i lærernes viktige formidlingsarbeid. På arenaer der lærere møtes presenterer vi flere nye tilbud til skolene.