Kopinor på NKUL 2022

Vårens vakreste eventyr? NKUL i Trondheim er tilbake for fullt, og Kopinor er med på en rekke aktiviteter. Blant annet vil lærer og lærebokforfatter Stig Erlend Kvinge være gjest på vårt utstillerseminar.

Stig Erlend Kvinge er lærer og lærebokforfatter, og deltar på Kopinors seminar på NKUL, «Lærere i spagat».
Stig Erlend Kvinge er lærer og lærebokforfatter, og deltar på Kopinors seminar på NKUL, «Lærere i spagat». Hege Lunde

Under åpningsseremonien på årets NKUL vil tradisjonen tro, Gullepleprisen deles ut. Her er Kopinor samarbeidspartner sammen med Norsk Pedagogisk Dataforening for fjerde året på rad. I år var det et solid antall nominerte som ga juryen et gledelig stort arbeid å jobbe med.

Lærere i spagat

Lærer og lærebokforfatter Stig Erlend Kvinge har i en artikkel hos Fabelaktig formidling skrevet om det han oppfatter som uvitenhet og usaklighet i læremiddeldebatten. 

Digitale tilbud skaper ofte urealistiske forventninger til at skolebudsjettene kan kuttes, og resultatet er at lærerne havner i en slags spagat mellom å dekke inn behovet for innhold og det å opprettholde en kvalitet i undervisningen. Stig Erlend Kvinge er opptatt av at det må koste å fremstille læremateriell og ønsker å skape bevissthet om de investeringene som gjøres når profesjonelle redaksjoner går sammen om en produksjon.

Vi har invitert ham til NKUL, og på Kopinors seminar fredag 13. mai kl. 9 vil han dele fra sine erfaringer. Bli med og delta med spørsmål og diskusjon.

Kopinor-utstilling

De som kommer til NKUL, vil finne Kopinor rett ved inngangen, ned trappen og til venstre. Det vil alltid være en bak disken klar for å snakke med dere om opphavsrett, kopieringsavtalen og praktiske spørsmål om bruk av innhold til undervisningen. Vi tar også gjerne en prat om skolehverdagen – det er dere som kjenner den og som kjenner behovet for gode avtaler framover.

DSC_0093.JPG
Elever fra Elvebakken videregående skole medvirker i Kopinors film om opphavsrett og kopiering. Filmen er med i vår digitale utstilling på NKUL og finnes også på Kopinors nettsider (Foto: Hege Lunde)

Vi rigger oss også med digital informasjon. I Kopinors digitale utstilling finner dere vår nye skolebrosjyre med informasjon om den nye kopieringsavtalen. Brosjyren kan brettes ut og brukes som plakat på et egnet sted, kanskje på lærerrommet eller kopirommet?

I utstillingen har vi også lagt ut flere filmer. Blant annet vil dere kunne møte elever fra Elvebakken skole. Alt dette – og mere til – finnes også på Kopinors skolesider.

NKUL

  • Nasjonal konferanse om bruk av IKT i utdanning og læring) er Norges største møteplass for den som har interesse for bruk av IKT i undervisning.
  • Målgruppe for konferansen er lærere, skoleledere, lærerutdannere og deltakere fra utdanningssektoren for øvrig.
  • Konferansen er årlig, og finner sted i Realfagbygget på NTNU i Trondheim.